Udziec z indyka

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-03-06
  • Udziec z indyka

Składniki:

  • indyk [2 szt.] (udźca z średniej wielkości indyka)
  • zupa cebulowa [2 szt.] (w proszku, Knorra)

Przygotowanie:

Udźce z indyka posypuję lekko Vegetą i piekę w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w piekarniku ok. 40 minut. Następnie zupę cebulową Knorra rozpuszczam w rzadkiej śmietanie i zalewam udźce (po 40 minutach pieczenia). Piekę w piekarniku pod przykryciem do miękkości. Mamy przy okazji taki fajny sosik. Podaję z ziemniakami i surówką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: cukinia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta