Kotlety mielone z baraniny

autor: , kategoria: z baraniny i jagnięciny, kuchnia bałkańska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z baraniny

Składniki:

  • baranina bez kości [50 dag]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 szt.] (2 ząbki)
  • masło [2 łyżki]
  • mięta [1 łyżeczka] (suszonej)
  • majeranek [1 łyżeczka]
  • sok z cytryny [3 łyżki]
  • sól (do smaku)

Przygotowanie:

Baraninę umyć, zemleć. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Połączyć, mięso z cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny, ziołami, posolić. Mokrymi rękami uformować kotleciki w formie wałeczków, posmarować olejem i upiec na grillu. Podawać z dipem miętowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki pl: jak zrobić lukier

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta