Ciasto budyniowe bez pieczenia

autor: , kategoria: kuchnia polska , dodano: 2010-03-07
  • Ciasto budyniowe bez pieczenia

Składniki:

Przygotowanie:

Zrobić krem z przepisu na opakowaniu.
Dodać aromat, połowę połączyć z kakao.

Nastepnie przygotowac poncz z kawy i 1 łyżki cukru ok 1,5 szkl. (w razie gdyby zabraklo dorobic).
Biszkopty maczamy w goracym roztworze kawy i układamy na blache małą, prostokatną. Na to kładziemy jasną mase, potem znowu biszkopty, na nie ciemna mase z kakao i na koniec ubitą śnieżkę.

Czekolade należy potrzeć na grubych oczkach i posypać na wierzch ciasta,schłodzić ok 2 godzin w lodówce żeby stwardniało.
Ciasto jest pyszne.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 16:35:56
    marissima
    1
    fajne ciacho na zimno
    dobre połaczenie smaków

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem