Ciasto budyniowe bez pieczenia

autor: , kategoria: kuchnia polska , dodano: 2010-03-07
  • Ciasto budyniowe bez pieczenia

Składniki:

  • krem karpatkowy [1 ] (opakowanie)
  • kakao [2 łyżeczki] (lyzeczki)
  • mleko [2 szklanki] (sprawdzic w przepisie na opakowaniu kremu)
  • czekolada gorzka [1 szt.] (bez nadzienia)
  • mleko [1 szklanka] (do bitej smietany)
  • biszkopty [2 op.] (okrągłe)
  • masło [1 kostka] (z warlubia)
  • kawa [1 łyżeczka] (rozpuszczalna)
  • aromat rumowy do ciast [1 ] (mały)
  • śmietana [1 op.] (np. Śnieżka)

Przygotowanie:

Zrobić krem z przepisu na opakowaniu.
Dodać aromat, połowę połączyć z kakao.

Nastepnie przygotowac poncz z kawy i 1 łyżki cukru ok 1,5 szkl. (w razie gdyby zabraklo dorobic).
Biszkopty maczamy w goracym roztworze kawy i układamy na blache małą, prostokatną. Na to kładziemy jasną mase, potem znowu biszkopty, na nie ciemna mase z kakao i na koniec ubitą śnieżkę.

Czekolade należy potrzeć na grubych oczkach i posypać na wierzch ciasta,schłodzić ok 2 godzin w lodówce żeby stwardniało.
Ciasto jest pyszne.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: placek z truskawkami

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 16:35:56
    marissima
    1
    fajne ciacho na zimno
    dobre połaczenie smaków

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem