Ciecierzyca z pesto

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-03-07
  • Ciecierzyca z pesto

Składniki:

  • ciecierzyca [1 op.] (240 gr (z zalewą 400 g))
  • pomidory [1 szt.]
  • cebula [0.25 szt.]
  • pieprz
  • sos pesto [1 łyżka] (np. z rukolą, ilośc wedle smaku)
  • śmietana [1 łyżeczka] (10%)

Przygotowanie:

Najpierw przygotowuję sałatkę. Parzę pomidora, obieram ze skórki i kroję w małą kostkę. Cebulę obieram i szatkuję. Doadaję pieprz i śmietanę. Dokładnie mieszam.

Ciecierzycę po otwarciu puszki i wylaniu zalewy podgrzewamy w mikrofali przez 2 minuty. Dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Połowę talerza powinna zająć ciceciorka, a połowę sałatka.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pasztet z ciecierzycy

Komentarze

  • irsin, 2010-03-17 16:51:21
    irsin
    2
    Szybkie danie, ale ja jednak zrobilabym wlasnorecznie pesto, poniewaz to ze sloika nie rowna sie z tym robionym wlasnorecznie i moim zdaniem to robione w domu - jest przepyszne i tysiac razy lepsze.
    Trzy gwiazdki za pomysl.
  • marissima, 2010-06-19 20:55:49
    marissima
    1
    ciecierzyca bardzo zdrowa
    fajny pomysł na sycący obiad

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką