Ciecierzyca z pesto

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-03-07
  • Ciecierzyca z pesto

Składniki:

Przygotowanie:

Najpierw przygotowuję sałatkę. Parzę pomidora, obieram ze skórki i kroję w małą kostkę. Cebulę obieram i szatkuję. Doadaję pieprz i śmietanę. Dokładnie mieszam.

Ciecierzycę po otwarciu puszki i wylaniu zalewy podgrzewamy w mikrofali przez 2 minuty. Dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Połowę talerza powinna zająć ciceciorka, a połowę sałatka.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • irsin, 2010-03-17 16:51:21
    irsin
    2
    Szybkie danie, ale ja jednak zrobilabym wlasnorecznie pesto, poniewaz to ze sloika nie rowna sie z tym robionym wlasnorecznie i moim zdaniem to robione w domu - jest przepyszne i tysiac razy lepsze.
    Trzy gwiazdki za pomysl.
  • marissima, 2010-06-19 20:55:49
    marissima
    1
    ciecierzyca bardzo zdrowa
    fajny pomysł na sycący obiad

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe