Kotlety mielone z boczkiem

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z boczkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć w maszynce do mięsa razem z boczkiem pokrojonym w kostkę. Otrzymaną masę połączyć z mięsem mielonym i jajkiem. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na margarynie i dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem, starannie wyrobić. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej. Uformować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem