Kotlety mielone z boczkiem

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z boczkiem

Składniki:

  • mielona wołowina [40 dag]
  • boczek wędzony [20 dag]
  • jajka [1 szt.]
  • kajzerka [1 szt.] (czerstwa)
  • cebula [2 szt.]
  • mleko [1 szklanka]
  • bułka tarta [4 łyżki]
  • margaryna [1 łyżka]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • olej (do smażenia)

Przygotowanie:

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć w maszynce do mięsa razem z boczkiem pokrojonym w kostkę. Otrzymaną masę połączyć z mięsem mielonym i jajkiem. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na margarynie i dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem, starannie wyrobić. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej. Uformować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem