Kotlety schabowe w migdałowej panierce

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety schabowe w migdałowej panierce

Składniki:

  • schab środkowy [60 dag]
  • jajka [2 szt.]
  • cytryna [1 szt.]
  • mąka pszenna [4 łyżki]
  • olej [4 łyżki]
  • sól (do smaku)
  • bułka tarta [1 szklanka]
  • papryka (przyprawa) (ostra, do smaku)
  • migdały [10 dag] (płatki)

Przygotowanie:

Kotlety zbić tłuczkiem, oprószyć solą i papryką. Panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w migdałach wymieszanych z bułką tartą. Tak przygotowane kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z cząstkami cytryny i frytkami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką