FIKOŁKI

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2010-03-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! FIKOŁKI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! FIKOŁKI

Składniki:

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko.
Cebulę i papryke pokroić w kostkę podsmażyć do miękkości na tłuszczu zalać wodą dodać kostkę rosołową.
Parówki przekroić na pół, a potem każdą część z obu stron nadciąć tak na krzyż ( nie przecinając całkiem).
Pokrojone serdelki wrzucić na patelnie do warzyw i smażyć pod przykryciem ok 5 min( dopóki sie nie powykręcają).
Dodać koncentrat pomidorowy i zioła delikatnie wymieszać całość.
Podawać z ryżem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem