FIKOŁKI

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2010-03-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! FIKOŁKI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! FIKOŁKI

Składniki:

  • ryż [2 szt.] (saszetki)
  • parówki [0.5 kg]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • cebula biała [2 szt.] (spore)
  • zioła prowansalskie [1 łyżka]
  • koncentrat pomidorowy [1 op.] (polecam z pudliszek z dodatkiem ziół)
  • kostka rosołowa [1 szt.]
  • woda [1 szklanka]

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko.
Cebulę i papryke pokroić w kostkę podsmażyć do miękkości na tłuszczu zalać wodą dodać kostkę rosołową.
Parówki przekroić na pół, a potem każdą część z obu stron nadciąć tak na krzyż ( nie przecinając całkiem).
Pokrojone serdelki wrzucić na patelnie do warzyw i smażyć pod przykryciem ok 5 min( dopóki sie nie powykręcają).
Dodać koncentrat pomidorowy i zioła delikatnie wymieszać całość.
Podawać z ryżem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Sałatka ze słonecznikiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką