Kotlety mielone z jagnięciny

autor: , kategoria: z baraniny i jagnięciny, kuchnia bałkańska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z jagnięciny

Składniki:

Przygotowanie:

Kajzerkę namoczyć w letnim mleku, odcisnąć i dodać do mięsa wraz ze startym serem i jajkiem, doprawić solą i pieprzem, starannie wyrobić na jednolitą masę. Uformować 4 kotlety, lekko oprószyć je mąką i usmażyć na patelni grillowej (lub upiec na grillu). Podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz z surówkami i sosem pomidorowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem