Kotlety mielone z jagnięciny

autor: , kategoria: z baraniny i jagnięciny, kuchnia bałkańska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z jagnięciny

Składniki:

  • margaryna [1 łyżka]
  • ser żółty [3 łyżki] (startego)
  • kajzerka [1 szt.] (czerstwa)
  • mleko [3 łyżki]
  • mąka pszenna [2 łyżki]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • tłuszcz (do smażenia)
  • mięso mielone [40 dag] (jagnięce)

Przygotowanie:

Kajzerkę namoczyć w letnim mleku, odcisnąć i dodać do mięsa wraz ze startym serem i jajkiem, doprawić solą i pieprzem, starannie wyrobić na jednolitą masę. Uformować 4 kotlety, lekko oprószyć je mąką i usmażyć na patelni grillowej (lub upiec na grillu). Podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz z surówkami i sosem pomidorowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kutia wigilijna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką