Kotlety mielone z pieczarkami

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki:

  • mięso mielone [50 dag] (mieszane)
  • pieczarki [20 dag]
  • jajka [2 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • bułka tarta [2 łyżki]
  • olej [1 łyżka]
  • majeranek
  • natka pietruszki (posiekana)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • tłuszcz (do smażenia)

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, połączyć z mięsem. Wbić jajka, wsypać majeranek, pieprz i sól. Dodać posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę. Masę dokładnie wyrobić, uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą. Posypać posiekaną natką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem