Kotlety mielone z grzankami

autor: , kategoria: z cielęciny , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z grzankami

Składniki:

Przygotowanie:

Pokroić chleb w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, kiedy grzanki zaczną żółknąć, dodać masło (1,5 łyżki), wymieszać i już więcej nie smażyć. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć, dodając 1/2 łyżki masła. Wymieszać mięso z jajkiem, dodać cebulę, grzanki, żółty ser, sól i pieprz. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć je na tłuszczu na ciemnozłoty kolor na niezbyt silnym ogniu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem