Kotlety mielone z grzankami

autor: , kategoria: z cielęciny , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z grzankami

Składniki:

  • chleb żytni [3 szt.] (3 kromki okrojone ze skórki)
  • masło [2 łyżki]
  • jajka [1 szt.]
  • cebula dymka [1 szt.]
  • ser żółty [3 łyżki] (startego)
  • bułka tarta [3 łyżki]
  • olej [3 łyżki]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • tłuszcz (do smażenia)
  • mięso mielone [50 dag] (cielęce)

Przygotowanie:

Pokroić chleb w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, kiedy grzanki zaczną żółknąć, dodać masło (1,5 łyżki), wymieszać i już więcej nie smażyć. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć, dodając 1/2 łyżki masła. Wymieszać mięso z jajkiem, dodać cebulę, grzanki, żółty ser, sól i pieprz. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć je na tłuszczu na ciemnozłoty kolor na niezbyt silnym ogniu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe