Gjuwecz

autor: , kategoria: z cielęciny, kuchnia bałkańska , dodano: 2010-03-12
  • Gjuwecz

Składniki:

Przygotowanie:

Cielęcinę pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju - ładnie zarumienić ze wszystkich stron. Dodać cebulę oraz czosnek drobno posiekane i wymieszać - podsmażyć razem z mięsem. Następnie dodać resztę warzyw (posiekane w średniej wielkości kawałki - fasolę pokrojoną na pół) i razem podsmaż. Zalej wszystko białym winem oraz dodaj wywar cielęcy, przykryj i duś ok. 1 godz. na małym ogniu.

Przed podaniem doprawić pieprzem i solą do smaku.

Najlepiej podawać w małych miseczkach z dodatkiem pieczywa - najlepiej żytniego. Można też przed duszeniem dodać do mięsa półtorej szklanki ryżu - wtedy nie podawać chleba.

Smacznego :) Jak dla mnie wyśmienite

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem