Babka piaskowo-kakaowa

  • Babka piaskowo-kakaowa

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić aby wystygła.

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać margarynę (wystudzoną), ubite na sztywną pianę białka oraz wszystkie pozostałe składniki OPRÓCZ KAKAO
.

Wlać do wysmarowanej tłuszczem i bułką tarta formy białe
ciasto, przy czym należy troszkę zostawić. Tą resztę białej masy wymieszac z odrobiną kakao. Kakao wsypać tyle aby zaciemniła biała
mase. Wylać na białą masę

Ciemną masę wylać na białą.

Piec ok 40-45 minut w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przylega do niego :)

Można polać polewą czekoladową :)

SMACZNEGO !!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 9

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe