Makaron z sosem szpinakowym

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-03-14
  • Makaron z sosem szpinakowym

Składniki:

Przygotowanie:

Zacząć gotować makaron. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać śmietanę i wyciśnięty czosnek. Gdy będzie zbyt wodniste należy odparować wodę. Na końcu dodać Vegetę i pieprz według własnego uznania.

Można mieszać od razu z makaronem, ale można też podawać polewając makaron naszym sosem.

Smacznego!

    Śr. ocena: 2.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • irsin, 2010-03-15 09:31:31
    irsin
    1
    Lubie makaron ze szpinakiem.
    Dodaje jeszcze czasami ser plesniowy i orzechy wloskie - wtedy jest naprawde pyszne.
  • kolorowatecza, 2010-03-15 09:39:00
    kolorowatecza
    1
    Nie lubię szpinaku, ale nie o to chodzi.
    Po co komu 'Vegeta'? Kombinacja własnych przypraw być nie może?
    Poza tym zdjęcie nie zachęca do kosztowania...
  • mww, 2010-05-11 12:09:35
    mww
    1
    Hm..w przepisie makaron penne, a na zdjęciu zwykły...
    do szpinaku dodałabym ser feta lub gorgonzola, bo jak się rozpuści to ładnie "oblepi" makaron i zamiast Vegety - pieprz...

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem