Bułki owsiane

autor: , kategoria: bułki i rogaliki, kuchnia polska , dodano: 2009-11-09
  • Bułki owsiane

Składniki:

Przygotowanie:

Wymieszać obie mąki z płatkami owsianymi, solą oraz proszkiem do pieczenia, dodać bardzo ciepłą wodę i dobrze wyrobić ciasto, aby nie było zbyt twarde - w razie potrzeby można dolać nieco wody. Uformować piętnaście bułek, każdą spłaszczyć, posypać makiem, ułożyć w wysmarowanej oliwą formie. Wstawić na ok. 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C, po czym odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze ok. 15 minut, aby także spód ładnie się zrumienił.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem