Bitki wieprzowe w sosie

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-03-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bitki wieprzowe w sosie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bitki wieprzowe w sosie

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić leciutko
Obsypać solą, pieprzem, majerankiem i papryką w proszku w ilości wg uznania, oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Włożyć do garnka wraz z pokrojonymi drobno warzywami ,podlać wodą tak, aby zakryło mięso i warzywa,dodać liście laurowe z zielem angielskim, kostkę rosołową i vegetę. Dusić do miękkości

Sporządzić w kubku sos ze śmietany, musztardy, koncentratu, szczyptą cukru i 2 łyżeczkami mąki - wymieszać dokładnie. Dodać do mięsa i warzyw (ja wyjmuję na chwilę mięso na talerz, żeby lepiej można było wymieszać sos z wywarem),chwile pogotować.

Można podawać :) np. z buraczkami i ziemniakami jest bardzo dobre, choć jak na zdjęciu widać u mnie była sałatka z kukurydzą :P

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Smynio, 2010-03-15 19:25:08
    Smynio
    zapomniałam dodać, że przepis jest na ilość osób minimum 4 może starczyć na więcej - na 4 osoby z 1 kg szynki wyszło mi po 4 bitki - zależy kto jak pokroi :P
    Komentarz
  • kingusiaczek87, 2011-01-31 19:07:19
    kingusiaczek87
    Fajny przepis, tylko ja bym wolała nie dodawać mąki
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem