Jajka w sosie tatarskim

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2010-03-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka w sosie tatarskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka w sosie tatarskim

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.
Cebulę, grzybki i ogórki pokroić w drobna kosteczkę.
Dodać majonez, jogurt, musztardę i zioła i wszystko dokładnie razem wymieszać.
Gotowy sosik schłodzić w lodówce ok pół godzinki.
Sosik nakładać na połówki jajek.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • anetka832, 2010-03-16 10:42:06
    anetka832
    2
    Prosty przepis, ale przydatny przed nadchodzacymi świętami - alternatywa dla banalnych jajek z majonezem czu chrzanem. I wskazówka dla fanek kupionego sosu tatarskiego, jak wykonać go samodzielnie. Z ziołami prowansalskimi akurat takiego sosu nie próbowałam, nadrobię to niebawem. Sos w wersji klasycznej, można go jeszcze wzbogacić czym kto lubi - ja jeszcze odrobinkę czosnku lubię dodać i cebulkę marynowaną.
  • daget, 2010-11-16 17:04:19
    daget
    0
    Rewelacyjny przepis, doskonała alernatywa dla zwyklych jaj w majonezie. A wlasnorecznie zrobiony sosik przebija ten kupny. Ja z racji problemow z zoladkiem dodoalam cebulke lekko podduszona i odrobine czarnego pieprzu.
  • Rossi, 2011-11-24 10:10:47
    Rossi
    2
    Pyszne! Ja robie czasami takie ocyganione tzn. bez marynowanych grzybków tylko z ogórkiem konserwowym i czosnkiem.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem