Pierś z kuraczaka z warzywami na patelnię (b. łatwe i szybkie)
Składniki:
- pierś kurczaka [1 szt.] (czyli 2 połówki)
- przyprawa do kurczaka [1 op.] (ilość potrzebna do obsypania kurczaka.. (nie wiem jak to zmierzyć :))
- woda [0.2 szklanki]
- olej [4 łyżki] (jak kto woli może być oliwa)
- mrożonka - mieszanka warzywna [1 op.] (warzywa na patelnie np Hortex)
Przygotowanie:
1. Umyć pierś.
2. Pokroić pierś w kosteczki (nie musi być równiutko.. wielkość średnia).
3. Obtoczyć kosteczki piersi w przyprawie do kurczaka.
4. Na jedną patelnię wlać 1 łyżkę oleju i wrzucić przyprawioną pierś. Przykryć pokrywką.
5. Na drugiej patelni przyrządzić "warzywa na patelnię" zgodnie z instrukcją obsługi na opakowaniu.
6. Gdy kurczak będzie usmażony należy wymieszać go z przygotowanymi warzywami.
7. Nałożyć do miseczek i zjeść :D
Polecany film:
Wielkanocne ozdoby z ciasta
Komentarze