Pierś z kuraczaka z warzywami na patelnię (b. łatwe i szybkie)

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-03-16
  • Pierś z kuraczaka z warzywami na patelnię (b. łatwe i szybkie)

Składniki:

  • pierś kurczaka [1 szt.] (czyli 2 połówki)
  • przyprawa do kurczaka [1 op.] (ilość potrzebna do obsypania kurczaka.. (nie wiem jak to zmierzyć :))
  • woda [0.2 szklanki]
  • olej [4 łyżki] (jak kto woli może być oliwa)
  • mrożonka - mieszanka warzywna [1 op.] (warzywa na patelnie np Hortex)

Przygotowanie:

1. Umyć pierś.
2. Pokroić pierś w kosteczki (nie musi być równiutko.. wielkość średnia).
3. Obtoczyć kosteczki piersi w przyprawie do kurczaka.
4. Na jedną patelnię wlać 1 łyżkę oleju i wrzucić przyprawioną pierś. Przykryć pokrywką.
5. Na drugiej patelni przyrządzić "warzywa na patelnię" zgodnie z instrukcją obsługi na opakowaniu.
6. Gdy kurczak będzie usmażony należy wymieszać go z przygotowanymi warzywami.
7. Nałożyć do miseczek i zjeść :D

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Wielkanocne ozdoby z ciasta

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe