Surówka z kiszonych ogórków i cebuli

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2009-11-09
  • Surówka z kiszonych ogórków i cebuli

Składniki:

  • ogórek kiszony [50 dag]
  • cebula biała [1 szt.]
  • jabłka [1 szt.]
  • pieprz czarny (do smaku)
  • kapary [2 łyżeczki]
  • sos worcester [1 łyżeczka]
  • oliwa

Przygotowanie:

Ogórki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Jabłka nie obierać, pokroić w ćwiartki. Po wycięciu gniazda nasiennego ćwiartki jabłka pokroić w poprzek w plasterki. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać. Doprawić oliwą i sosem worcester (nie solić!). Podawać do duszonej wołowiny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: surówka z młodej kapusty

Komentarze

  • aleksaa, 2010-04-25 11:11:34
    aleksaa
    można czymś zastąpić sos worcester?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem