Ryba w śmietanie

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-03-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w śmietanie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w śmietanie

Składniki:

Przygotowanie:

Ryby pokroić w małe kawałki i posolić. Do śmietany dodać Maggi i przyprawę warzywną (ja daję Vegetę). Wymieszać i pozostawić na kilka minut.

W tym czasie smażyć ryby panierowane w jajku i mące na margarynie na złoty kolor. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę sosu. Na nim ułożyć usmażone kawałki ryby i polać sosem. Podgrzać, żeby śmietana była ciepła. Posypać pietruszką i można podawać!

U mnie na imprezach rodzinnych ta ryba znika w zastraszającym tempie :)

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • hania811, 2010-03-17 15:10:34
    hania811
    Dla mnie przepis zupełnie niejasny i raczej bezsmakowy.
    Po pierwsze jaką śmietanę trzeba dodać??
    Po drugie pierwszy raz spotykam się ze smażeniem na margarynie. Na jakiej margarynie w ogóle? Takiej jak do ciast?
    Nie używasz pieprzu ani cytryny do ryby?

    Co znaczy podgrzewać w naczyniu żaroodpornym? zapiekać w piekarniku, czy na kuchence?
    Ta panierka w połączeniu ze śmietaną nie stanie sie papą?
    Dla mnie przepis na 3.
    Komentarz
  • Pomidora, 2010-03-23 18:53:14
    Pomidora
    Zdziwiona jestem tak ostrą krytyką od osoby, z której opisu wynika, że nie zrobiła tej ryby w ogóle. Nie może więc uznać, że przepis jest bezsmakowy. Ryba ma ostry, specyficzny smak, przygotowana dokładnie tak, jak opisałam.
    A teraz odpowiedzi na niejasności:
    -śmietana musi być 18% (wpisałam w składnikach, widocznie się nie wyświetliło)
    -do ryb nie używa się soli, cytryny, pieprzu - niczego! Przyprawy z sosu (Maggi i Vegeta) są tak słone, że uwierz - nie potrzeba więcej przypraw
    -smażysz na normalnej margarynie, wiadomo, że jak piszę,że smażysz, to nie pieczesz, więc nie na margarynie do pieczenia ciast. Możesz smażyć na oleju, jak ci wygodniej
    -podgrzewasz też jak ci wygodnie, w piekarniku lub na ogniu, ma się po prostu zagrzać i być ciepłe
    -panierka w połączeniu ze śmietaną nie staje się papką, przepis wypróbowany wielokrotnie i nigdy tak się nie stało.
    Mam nadzieję, że moje odpowiedzi są zadowalające. Proponuję przepis wypróbować, zanim uzna się go za bezsmakowy Pozdrawiam.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-07-15 04:05:48
    ewelline
    a mi się to magi nie podoba
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe