Zupa cebulowa

autor: , kategoria: zupy kremy, kuchnia francuska , dodano: 2010-03-17
  • Zupa cebulowa

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrać i pokroić w półplasterki i zarumienić na patelni.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do wody, w której mamy już zrobiony bulion z kostki. Dodać cebule do garnka. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania dodać serki topione aby się rozpuściły.

Chleb zrobić na grzanki np w tosterze.

Gototwa zupę nalać do miseczek, położyć tost na wierzch i posypać serem.
Wstawić na chwile 1-2 min do mikrofalówki żeby się ser roztopił.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe