Przepyszny sos do jajek, mięs i wędlin

autor: , kategoria: sosy, Wielkanocne potrawy , dodano: 2010-03-18
  • Przepyszny sos do jajek, mięs i wędlin

Składniki:

  • kapary [1 op.] (słoiczek 200 - 300g)
  • ogórek konserwowy [4 szt.] (mniej więcej tyle co kaparów)
  • sos pesto [2 łyżeczki] (wedle uznania)
  • majonez [4 łyżki]
  • jogurt naturalny [1 szt.] (200 ml)
  • sól - płaska łyżeczka [1 szczypta] (do smaku)
  • pieprz [1 szczypta] (do smaku)

Przygotowanie:

Opakowanie kaparów odcedzić z wody.
Taką samą ilość ogórków korniszonach pokroić w drobną kostkę.
Dodać pesto, majonez i jogurt.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Rewelacyjny z mięsami podawanymi na zimno.
Jajka smakują z nim wyśmienicie.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • marissima, 2010-06-23 11:22:48
    marissima
    1
    pyszny i nie trudny do zrobienia

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką