Szynkowe przekąski ze szparagami

  • Szynkowe przekąski ze szparagami

Składniki:

  • szynka gotowana [8 plastrów] (wedle uznania)
  • szparagi [1 op.] (marynowane ze słoiczka)
  • groszek konserwowy [1 op.] (puszka)
  • kostka rosołowa [1 szt.] (na 0,5 litra wody)
  • żelatyna [1 op.] (wedle przepisu)

Przygotowanie:

Kostkę rosołową rozpuścić w pół litra wody razem z żelatyną (wedle sposobu przyrządzania) odstawić do schłodzenia.
Każdego szparaga zrolować w szynce i ułożyć w niewielkich odstępach na troszeczkę głębszym talerzu.
obsypać groszkiem konserowym i polać stężałą (nie do końca) galaretką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • 28nana, 2010-03-18 15:24:21
    28nana
    odnoszę wrażenie że przepis jakiś taki niedokończony...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe