Pasta z avokado

autor: , kategoria: pasty, Wielkanocne potrawy , dodano: 2010-03-19
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Pasta z avokado
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Pasta z avokado

Składniki:

  • awokado [2 szt.]
  • żółtko z jajka [6 szt.] (ugotowane)
  • kostka smakowa [1 szt.] (czosnkowa)
  • pietruszka [1 pęczek] (wedle uznania)

Przygotowanie:

Jajka przekroić na pół, żółtka umieścić w oddzielnej miseczce.
Awokado obrać i rozdrobnić, dodać do żółtek.
Rozkruszyć kostkę czosnkową.
Dodać posiekaną pietruszkę w ilości jakiej lubimy.
Całość energicznie wymieszać. Ręcznie lub w malakserze wtedy będzie bardziej kremowa.

Pastą można uzupełnić pozostałe białko jajek, nadaje się tez na kanapki :)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 06 - kasza manna

Komentarze

  • kropka75, 2011-04-29 08:30:07
    kropka75
    1
    Ciekawy pomysł na faszerowane jajka. Oceniam pomysł, wykonanie, oryginalność, nie smak.
    Smak znam, bo mój synek je do chlebka pastę żółtkowo-awokadową zamiast masła i z podziwu wyjść nie mogę czemu mu to smakuje. Ale ja nie lubię aromatu awokado.

    Fajne, zdrowe, coś innego niż kleks majonezu.
  • DsC, 2014-02-11 22:41:02
    DsC
    Nie lepiej zamiast kostki przecisnąć przez praskę normalny czosnek?!
    Więcej aromatu i na pewno zdrowiej!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe