Ryż w bulionie

autor: , kategoria: dania z ryżu, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2009-11-09
  • Ryż w bulionie

Składniki:

Przygotowanie:

Ryż wysypać na durszlak i dobrze opłukać pod strumieniem zimnej wody, osączyć. W garnku podgrzać bulion z ziołami oraz obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą, doprawić solą i pieprzem. Do gotującego się bulionu wrzucić ryż, gotować go bez przykrycia na bardzo małym ogniu ok. 25 min. Gdy całkowicie wchłonie płyn, wyjąć zioła, dodać masło, delikatnie wymieszać. Podawać na gorąco do mięsa i surówek.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • marissima, 2010-06-14 23:43:09
    marissima
    1
    mniam
    nie ma to jak przepis na dobry ryz
  • Skierka001, 2013-02-13 22:49:50
    Skierka001
    0
    Robię ryż w bulionie od kilku lat - zawsze jest pyszny. Wrzucam go później na patelnię razem z warzywami i to mój sposób na risotto

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe