zupa - KREM ze smażonych warzyw karadki

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2010-03-24
  • zupa - KREM ze smażonych warzyw karadki

Składniki:

  • bulion
  • kalafior
  • brokuł
  • cebula
  • seler
  • pietruszka
  • marchew
  • papryka czerwona
  • groszek konserwowy

Przygotowanie:

zrobic bulion
warzywa (nie musza byc wszystkie - najlepiej te ktore mamy pod reka) włożyć na rozgrzany olej do garnka
w ktorym bedziemy gotowac zupe, warzywa
przypiec, zalać bulionem, gotowac do miekosci, zdjąć z ognia, zmiksować blenderem - powstanie gęsty krem który posypujemy grzankami i pietruszką!

Zupe jakdłam kiedyś w restauracji, nie znalazłam nigdzie przepisu
mimo ze jest to tak proste i sama kombinowałam i wyszło super. Krem ma kolor pomarańczowy i smakuje wyśmienicie!
mozna podawac z ptysiami do zupy lub grzankami.

Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa ziemniaczana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem