zupa - KREM ze smażonych warzyw karadki

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2010-03-24
  • zupa - KREM ze smażonych warzyw karadki

Składniki:

Przygotowanie:

zrobic bulion
warzywa (nie musza byc wszystkie - najlepiej te ktore mamy pod reka) włożyć na rozgrzany olej do garnka
w ktorym bedziemy gotowac zupe, warzywa
przypiec, zalać bulionem, gotowac do miekosci, zdjąć z ognia, zmiksować blenderem - powstanie gęsty krem który posypujemy grzankami i pietruszką!

Zupe jakdłam kiedyś w restauracji, nie znalazłam nigdzie przepisu
mimo ze jest to tak proste i sama kombinowałam i wyszło super. Krem ma kolor pomarańczowy i smakuje wyśmienicie!
mozna podawac z ptysiami do zupy lub grzankami.

Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem