Odświętny rosół z makaronem naleśnikowym Karadki

  • Odświętny rosół z makaronem naleśnikowym Karadki

Składniki:

Przygotowanie:

- na mięsku i włoszczyźnie (marchew, cebula, czosnek, pietruszka korzeń, seler korzeń, kapusta włoska, por) dodać ziele ang, listek laurowy, ziarenka pieprzu, ugotować rosołek, doprawić maggi

Zrobić naleśniki:
jajko, niecała szklanka mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej, zmiksować i piec na teflonie.
Naleśniki zwinąć w ruloniki i kroić w 1 cm paski, zwinięte ułożyć na talerzu, zalać rosołem, można dorzucić pokrojoną marchewke (PW) i zieloną pietruszkę.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Sensuel, 2010-04-23 23:50:29
    Sensuel
    0
    Dzisiaj jadłam rosołek na bazie włoszczyzny,ale bez włoszczyzny i kurczaczku bez skóry.Do tego makaron z naleśnika protalowego.....pycha :P

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe