Dukanowe naleśniki po bolońsku Karadki

autor: , kategoria: naleśniki, dieta dr Dukana (białkowa, protal) , dodano: 2010-03-24
  • Dukanowe naleśniki po bolońsku Karadki

Składniki:

Przygotowanie:

Upiec naleśniki.

Mięso mielone poddusić na patelni z drobno posiekaną cebulką, doprawić do smaku, zalać pomidorami z puszki i dusić na malym ogniu, dodać czosnek.
Sos powinien być w miarę gęsty.

Naleśniki posmarować sosem i zwinąć w ruloniki ułożyć w silikonowej lub żaroodpornej formie.
Zrobić sos beszamelowy- mleko zagotować, dodać łyżkę skrobi, pieprz i gałke muszkatołową, mieszać na wolnym ogniu, jak zgęstnieje polać tym naleśniki.

Posypać startym żółtym chudym serem i zapiekać w piekarniku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem