Dukanowe naleśniki po bolońsku Karadki

autor: , kategoria: naleśniki, dieta dr Dukana (białkowa, protal) , dodano: 2010-03-24
  • Dukanowe naleśniki po bolońsku Karadki

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe (jajka mleko chude, skrobia kukurydziana)
  • mięso mielone
  • cebula
  • czosnek
  • pomidory (z puszki)
  • mleko
  • skrobia kukurydziana
  • gałka muszkatołowa
  • ser żółty (chudy)

Przygotowanie:

Upiec naleśniki.

Mięso mielone poddusić na patelni z drobno posiekaną cebulką, doprawić do smaku, zalać pomidorami z puszki i dusić na malym ogniu, dodać czosnek.
Sos powinien być w miarę gęsty.

Naleśniki posmarować sosem i zwinąć w ruloniki ułożyć w silikonowej lub żaroodpornej formie.
Zrobić sos beszamelowy- mleko zagotować, dodać łyżkę skrobi, pieprz i gałke muszkatołową, mieszać na wolnym ogniu, jak zgęstnieje polać tym naleśniki.

Posypać startym żółtym chudym serem i zapiekać w piekarniku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl- Tort naleśnikowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką