Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Sos cumberland

autor: , kategoria: sosy, kuchnia niemiecka , dodano: 2009-10-24
  • Sos cumberland

Składniki:

Przygotowanie:

Z dokładnie umytych pomarańczy zetrzeć łyżeczkę skórki i dodać do przetartej przez sito galaretki. Galaretkę wymieszać z chrzanem, musztardą, czerwonym winem i sokiem wyciśniętym z pomarańczy i cytryny. Przyprawić solą i cukrem. Podawać do dziczyzny i innych ciemnych mięs na zimno, a także do kabanosów i salami.

Sos ten, uważany za przysmak kuchni angielskiej, w rzeczywistości jest specjalnością niemiecką.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • earring, 2010-01-21 17:21:16
    earring
    mmm. Pycha, muszę spróbować!
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-19 21:10:54
    marissima
    wykwintny sosik
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym