Pierś indycza pieczona z ziemniakami

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2009-11-09
  • Pierś indycza pieczona z ziemniakami

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś indyczą umyć, posolić, obłożyć 4 plasterkami słoniny i posypać potłuczonymi ziarnami jałowca, włożyć do naczynia żaroodpornego. Obok mięsa położyć obrane, posypane solą i kminkiem ziemniaki, wrzucić pokrojone w kostkę 2 plastry słoniny. Przykryć folią aluminiową (niezbyt szczelnie) i piec 2 godz. w piekarniku nagrzanym do 170ºC, co jakiś czas obracając ziemniaki. Kiedy mięso i ziemniaki będą miękkie, wyjąć pierś, przełożyć do garnka, polać winem, zagotować. Pokrojone w plastry mięso podawać z pieczonymi ziemniakami i sosem winnym w sosjerce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe