Gęsia pierś z czosnkiem

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2009-11-09
  • Gęsia pierś z czosnkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś gęsią pokroić na plastry (mrożoną wcześniej rozmrozić i wytrybować z niej kość), natrzeć imbirem wymieszanym z solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W głębokiej patelni lub garnku zeszklić na oliwie lub smalcu drobno posiekaną cebulę, dodać mięso, obsmażyć, po czym dusić na małym ogniu, w razie potrzeby skrapiając lekko wodą. Po 30 minutach oprószyć mąką, podlać 1/2 szklanki gorącej wody i dalej dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z dodatkiem czerwonej kapusty (surówki z jabłkami lub duszonej) i np. pieczonymi ziemniakami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe