PIANKOWY DESER Z GALARETKĄ

autor: , kategoria: galaretki i budynie , dodano: 2010-03-25
  • Mniam: 6
    Mniam zdjęcie! PIANKOWY DESER Z GALARETKĄ
    Mniam: 6
    Mniam zdjęcie! PIANKOWY DESER Z GALARETKĄ

Składniki:

Przygotowanie:

Galaretki przygotowuję z 300ml wody (przeważnie na opakowaniu jest napisane 500ml). Schładzam mleko, dzielę go na trzy części. Pierwszą część miksuję na pianę, wlewam pomału płynną ostudzoną galaretkę, przelewam do miseczki, czekam aż stężeje. Potem robię tak samo drugą warstwę. Na samą górę galaretkę.

P.S. Tym razem trzecią część mleka zostawiłam sobie dziś do malibu, ale zazwyczaj deser robię trzy warstwowo-piankowy.

    Śr. ocena: 4.89 / recenzji: 9 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kaala3612, 2010-05-18 17:51:40
    kaala3612
    1
    To jest naprawdę dobre... Można też takie robić w formie ttortu... Ja takie coś zrobiłam na moje urodziny... Hit
  • dodaja, 2010-05-28 23:08:20
    dodaja
    4
    Świetny deser dla dzieci
    Napewno wypróbuje przy najbliższej okazji. 5 gwiazdek za zrozumiały opis i kolorowe-zachecające zdjęcie
  • daget, 2010-05-28 23:50:24
    daget
    0
    Tak! To jest to co tygryski lubia najbardziej. Wysmienity deser i w dodatku dobry na stawy
  • marissima, 2010-06-08 22:20:40
    marissima
    1
    galaretki sąprzepyszne a przy tym mało tuczące,fajnie wyglądają trzy różne kolory
  • blue_apple, 2010-07-27 17:08:55
    blue_apple
    3
    ostatnio rozmawiałam z koleżanką na temat sernika na zimno, który robi się mieszając galaretkę z serkiem waniliowym/homogenizowanym. zastanawiałyśmy się razem jak zrobić ten deser, aby przypominał konsystencją ptasie mleczko - piankę i zdaje mi się, że z Twojego przepisu wyjdzie właśnie takie coś z uwagi na zmiksowanie mleka na pianę

    smakowite zdjęcie.

    z tym, że mleko skondensowane jest specyficzne w smaku, czy nie przebija on przez smak galaretek?
    no i własnie czy nie opada, pozostaje konsystencja piany?
  • bajons, 2012-10-20 22:40:50
    bajons
    1
    Kaloryczna bomba, grzechu warta.
  • sublime, 2013-07-27 21:45:39
    sublime
    0
    Przez mleko skondensowane deser ma dziwny smak. Daję 4 gwiazdki za przejrzysty i łatwy w wykonaniu przepis.
  • allie, 2013-07-28 15:38:52
    allie
    A jedno opakowanie mleka jakiej pojemności powinno być? 0,5 litra?
    Komentarz
  • fejs, 2013-08-09 18:50:05
    fejs
    Jak miksujesz mleko? Czym? Przepis jest niejasny.
    Komentarz
  • dziewczyna00, 2013-08-31 09:31:34
    dziewczyna00
    0
    fejs, a czym się innym miksuje, jak nie mikserem??

    Przepis nieskomplikowany, pyszny i efektowny
  • anna_w84, 2017-10-27 12:53:25
    anna_w84
    0
    Uwielbiam takie desery

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe