Drobiowe po włosku

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-03-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe po włosku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe po włosku

Składniki:

Przygotowanie:

1. Masło i oliwę podgrzać na dużej patelni, (polecam w tym przypadku głęboki wok) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, stale mieszając smażyć przez 5-7 minut, aż przybiorą złocistą barwę.
2. Odstawić ziemniaki.
3. Włożyć mięso na patelnię, obsmażając z każdej strony kilka minut, do lekkiego zarumienienia, następnie również odstawić.
4. Włożyć na patelnię czosnek, cebulę, delikatnie smażyć 2-3 minuty do zeszklenia.
5. Dodać mąkę i koncentrat pomidorowy (można zastąpić pomidorami z puszki) całość smażyć przez kolejną minutę, stale mieszając. Stopniowo dolewać wywar drobiowy mieszając do otrzymania gładkiego sosu.
6. Wkładamy ziemniaki do woka, stale mieszając, aż do chwili, kiedy będą miękkie (w razie potrzeby dodawając masło).
7. W osobnym naczyniu połączyć sos z mięskiem, stale mieszając smażyc przez ok.5 minut.
Kiedy ziemniaki i mięso będą miękkie, można podawać. Udekorować bazylią

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem