Udka w sosie pomidorowym

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-03-26
  • Udka w sosie pomidorowym

Składniki:

  • udka kurczaka [4 szt.]
  • przyprawa do kurczaka [1 op.]
  • cebula biała [2 szt.]
  • olej [1 l]
  • czosnek [3 ząbki]
  • kukurydza konserwowa [1 op.]
  • kostka rosołowa [1 kostka]
  • przecier pomidorowy [3 łyżki]

Przygotowanie:

Kilka udek pokroić na pół. wcześniej doprawić przyprawą aby naszły. 2 cebule pokroić w krążki, lub pół krążki i podsmażyć na oleju. 1 kostkę rosołową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wymieszać z 3 łyżkami przecieru pomidorowego. 2-3zabki czosnku wycisnąć do wywaru który wlewamy do rondla. Wkładamy udka, pół godziny lub dłużej(w zależności czy są już miękkie) muszą się dusić po przykryciem. Pod koniec gotowania wrzucamy kukurydze z puszki. Podajemy z ryżem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Sałatka ze słonecznikiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem