Zupa marchewkowa z ryżem

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-11-10
  • Zupa marchewkowa z ryżem

Składniki:

Przygotowanie:

Marchew obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do garnka. Ryż opłukać w dwóch zmianach wody, przesypać do garnka z marchwią i zalać wodą (1,5 litra). Lekko posolić i zagotować. Od czasu do czasu zamieszać. Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na maśle. Cebulę dodać do ugotowanej marchwi z ryżem i wszystko razem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę. Podawać w miseczkach, posypaną posiekaną natką pietruszki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • m_martka, 2009-12-21 20:58:57
    m_martka
    Marchewkę uwielbiam pod każdą postacią wiec ta zupa na pewno będzie smakować i mnie i mojemu TŻ, jedyne z czego bym zrezygnowała to cebula. Ale za to tak jak widać na załączonym obrazku dołączyłabym grzanki do tej zupki. Jak tylko święta się skończą to na pewno ten przepis wypróbuje. O smak się nie martwię bo na pewno jest pyszna
    Komentarz
  • antoinette, 2010-06-26 12:49:04
    antoinette
    1
    Właśnie wypróbowałam zupkę i muszę przyznać, że jest bardzo dobra troszkę obawiałam się tej cebulki, ale nie potrzebnie, podana z grzankami posypana pietruszką na pewno jeszcze zagości na moim stole oczywiście piąteczka

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem