babeczki czekoladowe z plynna czekolada

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-03-27
  • babeczki czekoladowe z plynna czekolada

Składniki:

Przygotowanie:

3 jajka całe i 3 żółtka wbić do miski, dodać 6 łyżek cukru. Całość zmiksować na masę ala kogel mogel.

Na parze wodnej roztopić 2 tabliczki czekolady (zamiast czekolady można zrobić swoją masę czekoladową: 1/3 kostki masła + 1 łyżka wody + 1 lub 2 czubate łyżki kakao + 4 łyżki cukru pudru. Wszystko roztopić w rondelku i zagotować.)

Czekoladę dodać do masy z jajek i wsypać 3 łyżki cukru.

Szklanki z grubego ciemnego szkła albo specjalne kamionkowe do sufletów posmarować masłem i wlać do nich gotową masę (do więcej niż połowy objętości szklanki)

Piec w piekarniku w temp. 180*
Wyjąć po około 10 minutach (gdy zrobi się skorupka)

Podawać na ciepło :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem