Szybkie zapiekanki z pieczarkami

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2010-03-27
  • Szybkie zapiekanki z pieczarkami

Składniki:

  • pieczarki [10 szt.] (pieczarki mogą sie )
  • ser żółty [15 dag]
  • masło
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [2 szczypty]
  • keczup
  • bagietka [1 szt.] (lub 2 sztuki sztangiel)

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnie dajemy posiekane w cieniutkie paseczki pieczarki, przyprawiamy je solą i pieprzem i dusimy je lekko aż zrobia sie miekkie mieszajac co jakiś czas. Sztangle przkrajamy na pól i smarujemy odrobiną masła/ margarany. Usmażone pieczarki dokładnie układamy na sztanglach. Trzemy na tarce ser żółty i osypujemy sztangle z pieczarkami. Całość wkładamy do mikrofalówki na 30 sek. lub rozgrzanego piekarnika na około minute. Wyciągamy zapiekanki i ozdabiamy keczupem.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 08 - kasza owsiana

Komentarze

  • AnioleqD, 2010-06-13 20:01:08
    AnioleqD
    1
    Będę próbować na kolację
  • marissima, 2010-06-14 23:06:52
    marissima
    1
    ja do pieczarek dodaje cebulkęale jak kto lubi
  • AnioleqD, 2010-06-21 20:43:55
    AnioleqD
    Cebulkę ? Mhmm Chyba spróbuje
    Komentarz
  • Hexxana, 2010-06-26 15:04:27
    Hexxana
    1
    Proste i szybkie do przygotowania,idealne na czas kiedy nie mamy za wiele czasu i pomyslu

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką