Zupa gulaszowa

autor: , kategoria: zupy, kuchnia węgierska , dodano: 2010-03-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa gulaszowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa gulaszowa

Składniki:

  • wołowina [40 dag]
  • marchew [3 szt.]
  • cebula biała [1 szt.]
  • seler [1 plaster]
  • czosnek [1 ząbek]
  • kminek [0.5 łyżeczki]
  • papryka [1 szt.]
  • papryka (przyprawa) [2 łyżeczki]
  • pomidory [2 szt.]
  • tłuszcz [50 g]
  • ziemniaki [75 dag]

Przygotowanie:

Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, roztarty ząbek czosnku i opłukane, pokrojone w kostkę mięso. Dusić pod przykryciem tak długo, aż sok z mięsa prawie się wygotuje: Wtedy dodać kminek, pokrojone w kostkę marchew i seler, pokrojoną w plasterki paprykę i pomidory, sól i zalać wszystko taką ilością wody, aby zawartość garnka była przykryta. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze raz dolać wody. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso i ziemniaki będą wystarczająco miękkie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Zupa krem z marchewki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką