Babka czekoladowa

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-03-28
  • Babka czekoladowa

Składniki:

Przygotowanie:

Masło utrzeć do białości; dodać większą część cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i, jako ostatni składnik, pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, przy czym jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy: najpierw warstwę jasną, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 60-90 min.
Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Pepus, 2010-11-17 21:43:32
    Pepus
    Widzę, że przepis dość łatwy wiec w najbliższy weekend wypróbuję. Oceniam po zrobieniu.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem