Zupa krem z marchwi

autor: , kategoria: dania dla niemowląt, kuchnia polska , dodano: 2009-11-10
  • Zupa krem z marchwi

Składniki:

Przygotowanie:

Marchew obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do garnka z wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na maśle, dodać do ugotowanej marchwi i wszystko razem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę. Podawać w miseczkach, z groszkiem ptysiowym, posypaną posiekaną natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • marissima, 2010-06-08 22:22:43
    marissima
    Prosty a zarazem ciekawy przepis,tylko ja bym nie używała soli a marchewkę wybrałabym tę słodką karotkę, żeby smak obronił się sam
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe