Zupa krem z marchwi

autor: , kategoria: dania dla niemowląt, kuchnia polska , dodano: 2009-11-10
  • Zupa krem z marchwi

Składniki:

  • marchew [50 dag]
  • masło [2 łyżki]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • natka pietruszki
  • cebula [1 szt.]

Przygotowanie:

Marchew obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do garnka z wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na maśle, dodać do ugotowanej marchwi i wszystko razem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę. Podawać w miseczkach, z groszkiem ptysiowym, posypaną posiekaną natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: chłodnik z botwiny

Komentarze

  • marissima, 2010-06-08 22:22:43
    marissima
    Prosty a zarazem ciekawy przepis,tylko ja bym nie używała soli a marchewkę wybrałabym tę słodką karotkę, żeby smak obronił się sam
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką