Pomarańczowa granita z Campari

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-03-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomarańczowa granita z Campari
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomarańczowa granita z Campari

Składniki:

  • sok pomarańczowy [3 szklanki] (najlepiej świeżo wyciśnięty i przecedzony)
  • cukier [0.5 szklanki]
  • bitter włoski [0.5 szklanki] (Campari)
  • nektarynka [3 szt.] (pokrojone w cienki cząstki ew. brzoskwinie lub fileciki z pomarańczy)

Przygotowanie:

Wymieszaj sok pomarańczowy, campari i 1/2 szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, wlej mieszaninę do miski i zamrażaj 4-6 godzin, mieszając co 30 minut. Szklaneczki do martini wstaw na godzinę do zamrażalnika., a potem napełnij je granitą, udekoruj cząstkami nektarynek. Podawaj od razu

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • 28nana, 2010-03-29 08:04:02
    28nana
    jesteś autorką tego zdjęcia??
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem