Makaron wiosna

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2009-11-10
  • Makaron wiosna

Składniki:

  • spaghetti [40 dag]
  • brokuł [1 szt.]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • cukinia [1 szt.]
  • seler naciowy [1 szt.]
  • oliwa [2 łyżki]
  • ser parmezan [4 łyżki] (startego)
  • czosnek [1 szt.] (1 ząbek)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać podzielony na różyczki brokuł, pokrojoną w paski paprykę, pociętą na plasterki cukinię i łodygę selera, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Warzywa dusić pod przykryciem ok. 5 minut, po czym wymieszać i przykryć odcedzonym makaronem. Dusić ok. 2 minut, posypać serem, ponownie przykryć i dusić jeszcze minutę. Podawać wprost z ogod razu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: młoda kapusta zasmażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką