Babka Wielkanocna PUSZEK

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2010-03-29
  • Babka Wielkanocna PUSZEK

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, wbijamy po 1 jaju i nadal ucieramy. Następnie dodajemy mąkę (ziemniaczana wymieszana z pszenną i proszkiem do pieczenia). Dodać olej i ocet, starannie wymieszać.
Wylać do formy (najlepsza forma do babek wielkanocnych), piec ok. 40 min. w 180st. C

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • majeczka_kuchareczka, 2010-03-30 10:30:54
    majeczka_kuchareczka
    Robię podobną babkę na święta. Do babki dodaję jeszcze drobne rodzynki, żeby nie "rzucały się w oczy" ale nadawały smaku Stostuje rodzynki irańskie Helio. Są bardzo jasne i nie puszczają soku, dzieki czemu się nie sklejają. Oczywiście najpierw wcześniej moczę je kilkanaście minut w ciepłej wodzie, dokładnie osuszam i obtaczam w mące.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem