Chińszczyzna dla tych zabieganych

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2010-03-30
  • Chińszczyzna dla tych zabieganych

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi pokroić w kostkę, zalać sosem do potraw chińskich i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny, po czym podgrillować.
Na patelni do duszenia; wymieszać pieczarki z cebulą, oraz z Mieszanką chińską (zakupioną w sklepie).Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku. Już podgrilowaną piers dodać do warzyw- doprawić (wedle uznania). Na sam koniec polać jeszcze sosem do potraw chińskich.
PS.:
jestem dosyć zabiegana kobietą: praca, szkoła, dom, więc moją chińszczynę zalewam sosem do potraw chińskich z Knorr, Winiary itd.
Ale uwielbiam gdy zamiast mojego 'szybkiego sosu' dodaję sos sojowy. Pyszny jest każdy z nich,ale jednak inne.
Chińszczyzne podaję z ryżem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem