Filety z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-03-30
  • Filety z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem

Składniki:

  • filet z kurczaka [2 szt.]
  • szpinak [40 g]
  • natka pietruszki [1 łyżka] (posiekana)
  • skórka z cytryny (połowa)
  • serek mascarpone [1 łyżeczka]
  • szynka [2 plastry]
  • oliwa [1 łyżeczka]
  • gałka muszkatołowa [1 łyżeczka] (pół łyżeczki)
  • skórka z cytryny (z połowy )

Przygotowanie:

* W salaterce wymieszaj rozdrobnione liście szpinaku , posiekana natkę pietruszki , skórkę z cytryny , gałkę muszkatołową i serek mascarpone Nadziej tą masa filety z kurczaka

* Każdy filet owiń ostrożnie plasterkiem szynki i zepnij wykałaczką

* Na patelni rozgrzej oliwę , obsmażaj filety po 3 minuty z każdej strony . Przełóż je do żaroodpornego naczynia , przykryj pergaminem i wstaw do rozgrzanego do 180 piekarnia na 30 min

Pokrój w grube plastry i podaj na liściach sałaty

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Poznaj 5 możliwych przyczyn bólu piersi!

Komentarze

  • Rabbit Hearted Girl, 2010-03-30 01:58:13
    Rabbit Hearted Girl
    o rany namieszałam ! gałka muszkatołowa PÓŁ łyżeczki
    Komentarz
  • lesny_stworek, 2010-12-08 13:47:34
    lesny_stworek
    czy obędzie się bez obsmażania? Mozna od razu do piekarnika?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta