Papryka pasteryzowana

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2009-11-10
  • Papryka pasteryzowana

Składniki:

Przygotowanie:

Oczyszczone papryki przekroić na 4 części. Wodę zagotować, osolić, wrzucić paprykę, gotować przez 2 minuty, odcedzić (wywar zachować). Papryki przełożyć do słoików.
Czosnek obrać, pokroić, dodać do papryki. Do wywaru z papryki dodać wszystkie przyprawy i kwasek cytrynowy, zagotować, wlać olej, wymieszać. Gorącą zalewą zalać paprykę ułożoną w słojach, zamknąć i pasteryzować 20 minut w temperaturze 80°C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe