TRÓJKĄCIKI TOFFI

autor: , kategoria: ciasta z masą, kuchnia polska , dodano: 2010-03-30
  • TRÓJKĄCIKI TOFFI

Składniki:

  • herbatniki [20 dag]
  • wiórki kokosowe [3 łyżki]
  • masło [15 dag]
  • cukierki krówki [10 dag]
  • miód [2 łyżki]
  • śmietana kremówka [3 łyżki] (30%)
  • cukier puder [3 łyżki]
  • wiórki kokosowe [3 łyżki] (DODATKOWO)

Przygotowanie:

W rondlu roztopić masło z krówkami i miodem. Herbatniki włożyć do foliowego worka i rozgnieść wałkiem, wymieszać z wiórkami i dodać do masy w rondlu.
Dno okrągłej formy o średnicy 20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy nałożyć masę, mocno docisnąć,wstawić do lodówki aby stwardniała.
Czekoladę połamać, rozpuścić z cukrem pudrem i śmietaną.Polewę wylać na spód herbatnikowy, odstawić do zastygnięcia. Gotowe ciasto pokroić na trójkąciki,posypać wiórkami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa mleczna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem