Żółta jajecznica

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2010-03-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żółta jajecznica
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żółta jajecznica

Składniki:

Przygotowanie:

Paprykę pokrojoną w 3-centymetrowe paseczki poddusić w wodzie na patelni teflonowej pod przykryciem, aż trochę zmięknie.

Dodać rozdrobnionego, wędzonego dorsza(stopień rozdrobnienia zależy od upodobań).

Zaraz potem wbić 2 jajka i delikatnie mieszając, smażyć na najmniejszym ogniu, aż białko się zetnie.

W międzyczasie dodać przyprawy wedle upodobań, ja dodaję tylko pieprzu.

Pod koniec smażenia dodać kukurydzę konserwową :)


Jajecznica taka jest baaardzo syta, idealna dla ludzi będących na diecie wysokobiałkowej, idealna dla trenujących :)
Poza tym połączenie jajko+papryka dostarcza wielu niezbędnych witamin.

Wykonanie zajmuje ok 15 minut.
Porcja ma 380 kcal, a dostarcza ponad 50 g białka.

Bon apetit!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • CzerwoneUsta, 2010-04-17 23:18:13
    CzerwoneUsta
    0
    Mniam rybka z jajecznicą ;]
  • Martva, 2011-10-07 15:13:13
    Martva
    ekhm, ale jak w przepisie jest wędzony dorsz, to danie nie jest wegetariańskie.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe