Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Grillowane bakłażany

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-10-27
  • Grillowane bakłażany

Składniki:

Przygotowanie:

Bakłażany umyć, pokroić (razem ze skórą) wzdłuż w plastry grubości ok. 2 cm. Posolić dość obficie z obu stron, odstawić na ok. 10 min (aż na plastrach pojawią się kropelki soku, wytrzeć je ręcznikiem papierowym). Tak przygotowane plastry natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, skropić oliwą i znów odstawić na kilka minut. Grillować po kilka minut z każdej strony, by lekko zbrązowiały. Podawać z bagietką i sosem jogurtowo-miętowym.

Można też opiekać je na rozgrzanej patelni grillowej.

    Śr. ocena: 4.80 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • katakumba, 2009-12-15 00:17:27
    katakumba
    3
    bardzo szybki i rewelacyjny przepis, jak ktos oczywiscie lubi baklazany ja uwielbiam, a ze czas przygotowania krotki i malo wymagajacy to czesto mamy baklazny na stole
  • hania811, 2010-02-02 13:12:00
    hania811
    2
    Prosty szybki i bardzo smaczny sposób na bakłażany.
    Moim zdaniem trzeba koniecznie posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem
  • Soleilka, 2010-03-31 11:02:04
    Soleilka
    2
    Przepiś świetny na wiosennego grilla ! Z chęcią spróbuję
  • anka_bunio, 2010-09-04 19:51:39
    anka_bunio
    1
    Gorąco polecam wersję z cukinią. A pieczony chlebek razowy to cudowny dodatek. Yummy!
  • Kamlisa, 2010-09-17 13:50:27
    Kamlisa
    1
    od dawna szukałam przepisu na grillowane bakłazany, bo, to, co robiłam to było...bakłazanopodobne Zrobiłam według przepisu, tylko zamiast swieżego - dałam czosnek w kostce. wyszły przepyszne - i miękkie i przyrumienione...

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo