Sałata wiosenna

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-03-31
  • Sałata wiosenna

Składniki:

Przygotowanie:

Na początku najwygodniej przygotować oba sosy.
Sos koperkowo - ziołowy według przepisu na opakowaniu.
Sos czosnkowy to zgnieciony czosnek, jogurt i majonez wymieszane i doprawione solą i pieprzem. Najlepiej na kilka godzin przed aby składniki się przegryzły.

Pierś kroimy w drobne paseczki iposypujemy przyprawą. Może to być każda przyprawa, taka jaką lubimy, gyros lub klasyczna.
Smażymy w niewielkiej ilości oleju. Odstawiamy do wystygnięcia.

Składniki wrzucamy do dużej misy. Paprykę w niewielkie paseczki, ogórek w plasterkach, pomidorki w połówki, mix sałat i całe winogrona.

Dorzucamy kurczaka.

Całość polewamy wedle uznania oboma sosami.

Super na grilla i do pieczonych mięs.

Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe