Brzoskwinie w winiaku

autor: , kategoria: słodkie przetwory, kuchnia polska , dodano: 2009-11-10
  • Brzoskwinie w winiaku

Składniki:

Przygotowanie:

Brzoskwinie sparzyć, zanurzyć w zimnej wodzie, obrać, przekroić na pół, wyjąć pestki. Ułożyć warstwami w słoiku, każdą warstwę przesypać cukrem, zalać winiakiem. Szczelnie zakręcić słoiki. Tak przygotowane brzoskwinie przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Są one świetnym dodatkiem do deserów, naleśników i ciasta.

    Śr. ocena: 4.25 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • earring, 2010-02-04 19:01:42
    earring
    2
    nigdy nie robiłam. A jestem osobą która kocha naleśniki, więc muszę spróbować )
  • kuchenka90, 2013-03-09 17:14:41
    kuchenka90
    0
    Chyba warte wypróbowania podzielę się więc moim ukochanym przepisem na marmoladę pomarańczową http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przetwory/marmolada-pomaranczowa/

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem